Spotkanie poświęcone jedzeniu, procesowi jego dotarcia na nasze stoły i energii, która została w tym procesie zużyta. Porozmawiamy o tym, jaki wpływ na klimat ma marnowanie jedzenia, jaka jest skala tego procederu oraz co robić, aby ograniczyć marnowanie żywności.
Warsztaty prowadzi Krzysztof Pokorski – specjalista ds. CSR, absolwent studiów podyplomowych na kierunku Manager CSR w Collegium Civitas. Z wykształcenia internacjolog (ukończone studia magisterskie na Wydziale Nauk Społecznych Uniwersytetu Wrocławskiego). Edukator, przedsiębiorca, moderator dialogu międzysektorowego. Posiada liderskie doświadczenie w działalności pozarządowej i samorządzie studenckim. Pełnił kierowniczą funkcję we Wrocławskim Centrum Rozwoju Społecznego (jednostce budżetowej Gminy Wrocław) w obszarze wolontariatu i edukacji nieformalnej, pomysłodawca programu wolontariatu miejskiego „Wspieram Wrocław”.
Zdobywał doświadczenie korporacyjne w firmie PwC jako specjalista od marketingu, komunikacji i rozwoju biznesu. Obecnie prowadzi firmę ekocentryk.pl, która zajmuje się edukacją dzieci i dorosłych o współczesnych wyzwaniach dotyczących ekologii, w tym szczególnie o zmianach klimatu i odnawialnych źródłach energii. Odpowiedzialność społeczna, zrównoważony rozwój, empatia oraz zdrowe relacje międzyludzkie są filarami jego życia zawodowego jak i prywatnego. Jako mąż i ojciec dwóch synów realizuje się w małżeństwie i rodzicielstwie dbając jednocześnie o rozwój osobisty, w tym swoje sportowe oraz poetyckie pasje.
Spotkanie odbywa się w ramach Międzykulturowej Akademii Trzeciego Wieku
Data rozpoczęcia:
Data zakończenia:
Lokalizacja:
EWST Centrum Edukacyjne
Adres:
Świętej Jadwigi 12, 50-266 Wrocław
Wskazówki jak dotrzeć:
Siedziba EWST mieści się na wyspie Piaskowej. Dojazd tramwajami linii 8, 9, 11, 17, 23 (przystanek Hala Targowa). Po przejściu Mostu Piaskowego oraz minięciu bulwaru Profesorów Lwowskich należy tuż przed budynkiem cerkwi skręcić w lewo, w małą uliczkę św. Anny.
Organizator:
- Międzykulturowa Akademia Trzeciego Wieku